Välj fordon

Sök

Registreringsnummer

Sök

Katalog över reservdelat till ALFA ROMEO: Bildelar till alla ALFA ROMEO modeller


Vi erbjuder dig en klar och enkel översikt över vårat stora urval av ALFA ROMEO reservbildelar som passar just ditt fordon som du sökt utifrån i vårat söksystem. Välj bara din ALFA ROMEO modell och låt dig imponeras över våran exceptionella kvalité och samtidigt låga priser som du får när du handlar ALFA ROMEO reservdelar från oss.


De mest populära reservdelarna för ALFA ROMEO reservdelar i vår katalog

Kvalitativa ALFA ROMEO billiga autodelar online beställa

I vår reservdelskatalog finns alla delar till ALFA ROMEO

Historien om Alfa Romeo

År 1906 så grundades biltillverkaren ALFA ROMEO av fransmannen Alexandre Darracq, nära staden Milano i Italien. Fabriken var endast tänkt att tillverka bildelar åt franska tillverkare, vilket gjorde de italienska delägarna sura. År 1909 så köpte italienska affärsmän upp större delen av företagets aktier och sedan år 1910 så har de haft egen produktion med bilmärket. I juni år 1910 så bytte aktieägarna företagsnamnet till Società Anonima Lombarda Fabbrica Automobili som är det som blir förkortningen ALFA, därav dess ursprung.

Under samma år så kom första modellen, 24 HP, som lanserades samtidigt som företaget hade börjat delta i racingsport. År 1914, efter början på Första Världskriget, så övertogs bilindustrin av militären för vapentillverkning. På grund av ekonomiska problem så gick ALFA i konkurs år 1915 men köptes sedan upp av vapentillverkaren Accomandita Ing. Nicola Romeo & Co från Neapel som fortsatte att använda Alfa Romeo som vapenfabrik. Vid tillverkning av främst ammunition och flygmotorer så lyckades företaget växa från 200 till 4000 anställda. Sedan år 1919 så har bilar tillverkats återigen efter slutet på Första Världskriget.

Fiats förvärv av företaget

Efter en ytterligare konkurs år 1928 så tog staten över fabriken år 1933 som i sin tur sålde vidare den år 1980 efter att Italien hade separerat sig från 600 offentliga företag. Men även som offentligt företag så deltog ändå märket i motorsporter, såväl som tillverkade små transportfordon och stadsjeepar. Under denna tid så tillverkades även mindre bussar av Alfa Romeo. Tillverkningen av det lilla transportfordonet Autotutto upphörde år 1982.

År 1980 så tog företaget FIAT över Alfa Romeo från den italienska regeringen och fortsatte sälja bilmärket som dotterbolag under Fiat. Under denna tid så tillhörde Lancia också företaget, som var ett segment för sportbilar. Alfa Romeo lyckades vinna de två första världsmästerskapen i Formel 1, som hade grundats år 1950.

Mellan åren 1984-1986 så gick Nissan ihop med företaget för att tillverka Alfa Romeo i Italien

Den perfekta modellen för alla

Tack vare att bilmärket ägs av Fiat som också äger Lancia så kan många olika fordonsdelar från dessa tre bilmärken integreras i Alfa Romeo oftast utan några som helst större problem. Du kan alltså köpa reservdelar från Fiat eller Lancia och använda dem i din Alfa Romeo. En av de populäraste modellerna från Alfa Romeo är Giulietta, 156, 159 och Mito, som i sin tur blev en stor framgång för företaget. Sedan år 2009 har företaget erbjudit MulitAir-versioner för olika modeller som utvecklingen från motorsporten. Det är en fullkomligt varierande inloppsventilkontroll som är den första i världen av sitt slag. Kamaxelns insugning har bytts ut mot ett elektrohydrauliskt element. Fördelen med detta är att öppningstiderna för ventilerna kan anpassas utifrån själva cylindrarna i bilarna. I vår nätaffär finner du ett brett, varierande utbud av reservdelar till Alfa Romeo. Vår bildelskatalog erbjuder högkvalitativa bildelar till mycket låga priser.

Korg

0 Artikel, 0,00 kr

Till Kassan
log ind
Glömt lösenord? Ny kund ? Registrera nu
INFORUTA

Fri Frakt

på beställningar över 2500 kr i värde
  • Billiga bildelar ALFA ROMEO Frakt med UPS
  • ALFA ROMEO reservdelar Frakt med GLS
  • ALFA ROMEO bilreservdelar Frakt med DHL
:

Säker anslutning

Betalningssätt
  • Billiga bildelar ALFA ROMEO köp med paypal som betalningsmetod
  • delar ALFA ROMEO köp med mc som betalningsmetod
  • reservdelar ALFA ROMEO köp med visa som betalningsmetod
  • autodelar ALFA ROMEO köp med klarna som betalningsmetod
  • Köp fordonsdelar ALFA ROMEO med Bankoverforing som betalningsmetod
Måndag-Fredag
08:00 - 23:00

Hotline

+46 101 38 90 90

Adress

Josef-Orlopp-Straße 55
10365 Berlin
Tyskland
Visa på karta